Battonya

Télbúcsúztató mulatság flashmobbal és táncházzal

„Helyben van a sokszínűség!” Ez a szlogenje a több, mint tíz éves múltra visszatekintő Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatnak, amelybe a Városi Művelődési Központ és Könyvtár idén is bekapcsolódott.

Február 2-án a Városháza előtti téren a Mikes Kelemen katolikus oktatási intézmény általános iskolás diákjai és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár (VMKK) „Gézengúzok” színjátszó csoportja búcsúztatták a telet táncokkal, rigmusokkal és rönkhúzással. A szabadtéri program után a rendezvény a művelődési házban folytatódott a VMKK gyermek citeracsoportjának bemutatkozásával. Ezt követően pedig a nemzetiségeket bemutató sorozat első alkalmával a szerb öltözékekkel ismerkedhettek meg a résztvevők, majd szerb táncokat tanulhattak a Suferini tánccsoport tagjainak közreműködésével. Közben a kreatív kedvűek farsangi álarcokat is készíthettek maguknak. Természetesen nem hiányozhatott a farsangi mulatságok elmaradhatatlan eleme a hagyományos farsangi fánk sem.

A szervezők bíznak benne, hogy ezzel a hagyományőrző mulatsággal sikerült elűzni a telet és tavaszt váró vidámságot szerezni vele a résztvevőknek.