Battonya

TÁJÉKOZTATÁS – Könnyítő intézkedések

Battonya Város Polgármestere az alábbiakról tájékoztatja a lakhatáshoz kapcsolódó rendszere kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásra jogosultakat:

Battonya Város Önkormányzat Polgármesterének az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott rendszeres települési támogatások átmeneti szabályozásáról szóló 5/2020.(IV.8.) önkormányzati rendelete 2020. április 9. napján lép hatályba.

A települési támogatásról, valamint a szociális szolgáltatásokról és az intézményi térítési díjról szóló 4/2015. önkormányzati rendelet alapján nyújtott azon lakhatáshoz kapcsolódó rendszere kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásra való jogosultságot, amely 2020. március 11. napját követően jár le, a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig fennállónak kell tekinteni és folyósítani kell.

Tehát a veszélyhelyzet fennállása alatt a lejáró/lejárt települési támogatás megállapodás iránt NEM KELL ÚJABB KÉRELMET BENYÚJTANI.

A rendelet alapvető célja, hogy a személyes ügyfélfogadás csökkentésével megakadályozza a koronavírus terjedését. A lejáró rendszeres települési támogatások meghosszabbításával az ügyfélnek ezen ellátás intézése céljából nem szükséges otthonát elhagyni, az ellátást továbbra is biztosítja részére az önkormányzat.