Battonya

Pályázati kérdőív – ROHU-444

Battonya Város Önkormányzata pályázatot valósít meg a V-A Romania-Hungary Programon belül. A projekt címe „A Magyar-Román határmenti térség közösségeinek TEN-T infrastruktúrához való összekapcsolása”. (ROHU-444)

A projekt célja a regionális mobilitás előmozdítása, a másodlagos és a harmadlagos csomópontok összekapcsolása a TENT-T infrastruktúrával, multimodális csomópontok révén. A magyar oldal fő tevékenysége a projekt végrehajtása során a technikai/műszaki tervek és engedélyek kidolgozása. Ehhez kapcsolódóan pedig tanulmányok és elemzések kidolgozása.

Battonya tekintetében a projekt a Dózsa utca felújításának terveire vonatkozik.

Békés megye 20 településére (Battonya, Békés, Elek, Békéscsaba, Csorvás, Füzesgyarmat, Gyomaendrőd, Kondoros, Körösladány, Medgyesegyháza, Mezőberény, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Orosháza, Sarkad, Szarvas, Szeghalom, Tótkomlós, Újkígyós, Vésztő) vonatkozóan 20 db hatásvizsgálati tanulmány és 1 db közlekedési tanulmány készül.

A tanulmányok megvalósításához kérjük a lakosság segítségét abban, hogy járuljon hozzá a helyi adatgyűjtéshez a közlekedési szokásjellemzők vizsgálatát illetően a következő linken elérhető kérdőív kitöltésével: https://forms.gle/eAJUK5APCDJJZGyB8

A kérdőív kitöltése anonim, az adatok egy adatbázisba kerülnek, melyek a ROHU-444-es projekt keretében kerülnek felhasználásra.