Battonya

A Magyar Költészet Napja

Versposztolással ünnepelték A Magyar Költészet Napját Battonyán.

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár is csatlakozott a Facebookon meghirdetett „Posztolj verset az utcára!” akcióhoz, amelyben a szervezők azt kérték, hogy április 11-én, a Magyar Költészet Napján, József Attila születésének 111. évfordulóján legyen egy nap a magyar versé, árasszák el a hirdetőoszlopokat, utcákat, tereket versekkel.

Április 11-e délelőttjén és délutánján közel négy órán keresztül, a román, a magyar és a szerb iskola diákjainak kíséretében helyezték el a verseket a város különböző pontjain, iskoláknál, intézményeknél, üzleteknél, idősek otthonánál, tereken, hidaknál, padoknál, az út menti fákon,stb. A helyszíneken nem csak kiragasztották, hanem fel is olvasták a verseket.

A legfiatalabb résztvevők a gyerekházas babák voltak, a legidősebb résztvevő 84 éves volt.  Több, mint száz verset mondtak  és posztoltak a városban.  A versszerető társaságban nagyon jó hangulatban telt  a nap.
A versposztolással nem Költészet Napi rekordra törekedtek, hanem a verseket népszerűsítve így tisztelegtek a magyar költészet óriásai és alkotásaik előtt.

József Attila

posztolás2

Híd az Éren át

posztolás3

posztolás1

szerb iskola

posztolás4