Battonya

Tájékoztató – Szennyvízrákötés határidő

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szennyvízrákötés határidejét meghosszabbítottuk. A lakosságnak 2021. szeptember 30. napjáig van lehetősége rákötni az új csatornahálózatra. Kérjük azokat az ügyfeleket, hogy akik rákötnek, továbbra is juttassák el a Kapcsolási lapot a Battonyai Polgármesteri Hivatalhoz, postai úton az 5830 Battonya, Fő utca 91 szám alá, illetve e-mail-ben a jegyzo@battonya.hu címre. A személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel, azonban az ajtó elé kihelyeztünk egy dobozt, amibe bele tudják dobni a lapot.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a talajterhelési díjról szóló bevallást kitöltve és aláírva szíveskedjenek visszajuttatni a Battonyai Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához, postai úton az 5830 Battonya, Fő utca 91 szám alá, illetve e-mail-ben a jegyzo@battonya.hu címre.  A személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel, viszont az ajtó elé kihelyeztünk egy dobozt, amibe bele tudják dobni a bevallást. Erre jelenleg azért van szükség, mert a talajterhelési díj bevallás benyújtásának a határideje 2021. március 31. napja, viszont fizetni csak abban az esetben kell, ha 2021. szeptember 30. napjáig nem köt rá az új szennyvízhálózatra. Mentesség – kedvezmény igénylésére van lehetőség. Mentesség kérhető abban az esetben, ha a talajterhelési díj kötelezettje 70 év feletti egyedül élő. Kedvezmény (50 % erejéig) kérhető, ha egy háztartásban (család esetén) az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 28.500,- forintot, illetve, ha az ügyfél egyedül él (nem töltötte még be a 70. életévét) és a jövedelme nem haladja meg a 42.750,- forintot.

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy a locsolási célú vízmérővel rendelkező ügyfelek kivételével, mindenki köteles a bevallást megtenni és a talajterhelés díjat megfizetni, akinek az ingatlanában vízmérő óra van felszerelve és nem köt rá a szennyvízhálózatra. Lényegtelen az a körülmény, hogy a vételezett vizet mire használja (nem képez kivételt a fürdőszoba hiánya, vagy ha nincs mit rákötni) az ingatlan használója, hiszen a vízfelhasználás eredményeként szennyvíz keletkezik/keletkezhet.

Battonya, 2021. március 24.