Battonya

A Battonyai viszontlátás

A Battonyai viszontlátás
musical

Musicalt írta: Lovag Anatole Hongrois
Zeneszerző: Lovag Anatole Hongrois

Lovag Anatole Horngrois gyémánt diplomás zeneszerző, életmű díjas író-költő, Máltai lovag és Római-Sas lovag, az évente megrendezésre kerülő Battonyai Író-, Költő-, Művész Alkotótábor rendszeres résztvevője, aki Battonyát, a mi szűk hazánkat, a táboron keresztül ismerte meg. Magával ragadta a település hangulata, a hét torony, a három nemzetiség kiegyensúlyozott együttélése, a battonyai ízek, a polgárok kedvessége, segítőkészsége.

2019. évi tábor utolsó estélyén mosolyogva mondta nekem: „Írok Battonyának egy musicalt, ami csak a tietek!”

A Musical elkészült, de az élet közbeszólt. A „koronás” miatt sajnos a március végére tervezett bemutató elmaradt, de szeretnénk az Internet világán keresztül megosztani a tisztelt lakossággal és mindenkivel, akit érdekel, és ígérjük, ha vége a járványnak, a nagyközönség előtt is bemutatásra kerül a musical.   

A tartalomból:
Battonyán indul a történet két tízéves gyermek találkozásával… – A gyermeki szívekben éledezni kezd egy érzés, amiről az ő tiszta lelkük is tudja, hogy csak szerelem lehet. Telnek az évek, rendszeresen találkoznak, szeretik egymást, de mint tudjuk, az élet mindig tud hozni valami váratlant, ami átírja két ember, a mi esetünkben két gyermek életét. Messze kerülnek szülővárosuktól, egymásról semmit nem tudva, de érzik, nekik még kell találkozniuk. Külön-külön élik az életüket, de nem találnak nyugalomra, és eljön az idő, amikor úgy döntenek, visszaköltöznek szülővárosukba – … és történetük harminc év múlva a Battonyai viszontlátással zárul, ahol a szerelmük beteljesedik.

A musical kilenc gyönyörű dala végigkíséri a szerelmesek életét. A nóták magukkal ragadják a hallgatót, ahol a képzelet felülírja a valós, néha gyötrelmes életet, ahol „mi” is átélhetjük az igaz szerelmet.

Kérem, fogadják szeretettel Lovag Anatole Horngrois szerzeményét, „A battonyai viszontlátás” című musicalt.

Jó szórakozást kívánok!

Lénárt Anna

 

A battonyai viszontlátás

1 – Gyermeki-remény

 

2 – Gyermeki csalódás

 

3 – Megérkeztem

 

4 – Battonyai ember

 

5 – Dalom szárnyán

 

6 – A boldogságot érezni kell

 

7 – Találkozás

 

8 – Nem vagyok vallásos

 

9 – Végszó