Battonya

Ünnepi testületi ülés a 30. évfordulón

Battonya ebben az évben ünnepli várossá nyilvánításának 30. évfordulóját. A hagyományokhoz híven a Városnapi ünnepi testületi ülésen ismerik el a városért dolgozókat, a város hírnevének öregbítőit, jutalmazzák a kiemelkedő egyéniségeket. A bensőséges keretek között megrendezett ünnepségen idén is több díjat osztottak ki.

A rendezvényen jelen volt Krucsainé Herter Anikó, az EMMI kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, valamint testvérvárosunk, Pécska képviselői, a járás településeinek polgármesterei, az önkormányzat vezetői és a képviselő-testület tagjai. Marjai János polgármester úr megnyitója után Krucsainé Herter Anikó, aki maga is battonyai származású és a „Battonyáért” emlékérem kitüntetettje, köszöntötte a jelenlévőket. Ezután a polgármester úr elismerő oklevelet adott át MUDRITY IVÁN számára a Battonyai Városnapok évek óta tartó színvonalas szervezéséért.

Ezt követően a városnapi díjazottakat Varga István Tamás jegyző úr méltatta és Marjai János polgármester úrral együtt átadta részükre az elismeréseket.

A képviselő-testület díszpolgári címet adományozott SZUTOR LÁSZLÓNÉ, a Szerb Országos Önkormányzat és a helyi Szerb Önkormányzat elnöke számára.

„Battonyáért” emlékérem kitüntetésben részesült TAKÁCS DEZSŐ, a város nyugalmazott polgármestere és DR. NÉMETH FERENC nyugalmazott címzetes főjegyző.

A rendezvényen került sor egy másik elismerés átadására is. Varga Gusztáv, a Dél-Békési Kistérségi Többcélú Társulás elnöke elismerő oklevelet adott át Takács Dezsőnek a társulásban végzett munkájáért.

A 2019. év Battonyáról elszármazottja címet vehetett át DR. BORKA SÁNDOR.

A 2019. év közösségi embere kitüntető címet kapta BALÁZSNÉ SZABÓ ERZSÉBET, a Fodor Manó Helytörténeti Egyesület elnöke és a SZÁMÍTHATSZ RÁNK! EGYESÜLET, amelynek díját KOROBÁN ÉVA elnök vette át.

A 2019-es év sportolója díjat vehetett át DELI TAMÁS és FÁBIÁN GÁBOR.

A 2019. év vállalkozója kitüntető címben MAROSÁN ROZÁLIA részesült.

Az Év tanulója kitüntető címet kapta: ALEXA JÓZSEF, PUTNOKI VIVIEN, NÁDASDI LILI és MÁK CSABA.

Az Önkormányzat lehetőséget biztosít arra, hogy az ünnepi ülés keretében a város oktatási intézményei, illetve civil szervezetei jutalmazzák tanulóikat. Ebben az esztendőben a Battonyai Általános Iskolás Gyermekekért Alapítvány és a Mikes Kelemen Középiskoláért Egyesület elismerését kapta példamutató szorgalmáért, kiváló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért FLENDER ÁKOS és MOLNÁR TIBOR.

A http://www.battonyakonyvtar.hu/ oldalon elérhető az előző évek díjazottjainak névsora és méltatása is.

Marjai János polgármester úr köszöntötte a megjelent vendégeket.

Ünnepi beszédet mondott Krucsainé Herter Anikó, az EMMI kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára.

Marjai János polgármester úr elismerő oklevelet adott át MUDRITY IVÁN számára a Battonyai Városnapok évek óta tartó színvonalas szervezéséért.

A képviselő-testület díszpolgári címet adományozott SZUTOR LÁSZLÓNÉ, a Szerb Országos Önkormányzat és a helyi Szerb Önkormányzat elnöke számára.

„Battonyáért” emlékérem kitüntetésben részesült TAKÁCS DEZSŐ, a város nyugalmazott polgármestere .

Varga Gusztáv, a Dél-Békési Kistérségi Többcélú Társulás elnöke elismerő oklevelet adott át Takács Dezsőnek a társulásban végzett munkájáért.

„Battonyáért” emlékérem kitüntetésben részesült DR. NÉMETH FERENC nyugalmazott címzetes főjegyző.

A 2019. év Battonyáról elszármazottja címet vehetett át DR. BORKA SÁNDOR.

A 2019. év közösségi embere kitüntető címet kapta BALÁZSNÉ SZABÓ ERZSÉBET, a Fodor Manó Helytörténeti Egyesület elnöke.

A 2019. év közösségi embere kitüntető címet kapta a SZÁMÍTHATSZ RÁNK! EGYESÜLET, amelynek díját KOROBÁN ÉVA elnök vette át.

A 2019-es év sportolója díjat vehetett át DELI TAMÁS .

A 2019-es év sportolója díjat vehetett át FÁBIÁN GÁBOR.

A 2019. év vállalkozója kitüntető címben részesült MAROSÁN ROZÁLIA.

Az Év tanulója kitüntető címet kapta: ALEXA JÓZSEF.

Az Év tanulója kitüntető címet kapta: PUTNOKI VIVIEN.

Az Év tanulója kitüntető címet kapta: NÁDASDI LILI.

Az Év tanulója kitüntető címet kapta: MÁK CSABA.

A Battonyai Általános Iskolás Gyermekekért Alapítvány elismerését kapta példamutató szorgalmáért, kiváló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért FLENDER ÁKOS.

A Mikes Kelemen Középiskoláért Egyesület elismerését kapta példamutató szorgalmáért, kiváló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért MOLNÁR TIBOR.