Battonya

Tájékoztató – Lomtalanítás Battonyán

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy társaságunk Battonyán 2020. szeptember 26-án, szombaton, lomtalanítási napot tart.

Társaságunk, mint közszolgáltató a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el.

A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, azokat pl. a segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatja, így segíthet másokon, ill. csökkentheti a hulladéklerakás mennyiségét, ezzel óvva a környezetet. A lomtalanítás ütemezésekor fokozott figyelmet fordítottunk a hivatalos nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepekre, közegészségügyi előírásokra, amikor lomtalanítást nem végzünk.

Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat.

  Lomtalanításkor kirakható hulladék   Lomtalanításkor NEM kerül elszállításra
bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, komód) szétszerelt, mozgatható állapotban X kommunális hulladék
fából készült tárgyak, (ablakkeret – üveg nélkül, ajtó, kerítés) X elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír, műanyag- és fémhulladék (szelektív hulladék)
műanyag (linóleum) padló X zöldhulladék (ág, nyesedék, lomb, fű),
kerti bútor X építési törmelék (pl. kád, wc-csésze, sitt, stb., síküveg, ablakkeret üveggel
ágynemű, textil, ruhanemű (zsákban/dobozban kihelyezetve) X fénycső
matrac (szétvágva/összetekerve) X gyógyszerhulladék
szőnyeg, padlószőnyeg (kötegelt állapotban) X elektromos háztartási eszköz, elektronikai hulladék
hordó X gumiabroncs, traktorgumi, kerékpárgumi
virágtartó X veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladék (akkumulátor, festék, fáradt olaj, hígító, növény-védőszer, szárazelem, stb.)
gyerekjátékok X ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett fólia
műanyag medence X sütőolaj, sütőzsiradék

Kérjük, hogy a lom kihelyezésénél szíveskedjenek tekintettel lenni arra, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a munkatársaink kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm).

Az el nem szállítható hulladékok leadhatóak:

  • egyes hulladéktípusok esetében, a Társaságunk által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokon. Az igénybevétel részletes feltételei az alábbi linken találhatóak: https://www.dareh.hu/_bazis/hulladekgyujto-udvarok/
  • a közszolgáltató által nem gyűjthető hulladékok esetében, más vállalkozás által üzemeltetett hulladékudvarokon.

Továbbá felhívjuk figyelmet, hogy a lomtalanítás során kihelyezett hulladék a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonát képezi, ebből kifolyólag a jogtalan eltulajdonítás rendőri intézkedést vonhat maga után.

Kérjük, a fentiek betartásával járuljon hozzá a település tisztaságához!

Védje a környezetet Ön is!