Battonya

Szükség van a humánerőforrás-fejlesztésre

Vallja ezt Battonya polgármestere, Marjai János. A közelmúltban zárult „Kulcs egy jobb élethez!” projekt részese lehetett a dél-békési város is 450 helyi bevonásával. Folytatnák a komplex programot.

Egészséges étrendi tanácsadás, életmód tábor, munkahelyi egészségnap és egészségügyi állapotvizsgálatok – többek közt ilyen programelemek valósulhattak meg Battonyán a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása és a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány konzorciumában megvalósított „Kulcs egy jobb élethez!” című projekt keretében. Az elmúlt hónapokban lezárult a komplex humánerőforrás-fejlesztési program, a tapasztalatokról Marjai János polgármestert kérdeztük.

– Úgy vélem, minden település életében, így Battonya életében is szükség van az ilyen típusú programokra, hiszen a résztvevők új ismeretekkel bővíthették tudástárukat, olykor észrevétlenül. Elindult egyfajta szemléletmód váltás, akár az egészséges étkezést célzó salátakészítés során, akár a kompetenciafejlesztés vagy az étrendi tanácsadás keretében. Mindenki örült, hogy részese lehetett a programelemeknek, még akkor is, ha eleinte elutasítóan fogadták a segítségnyújtó programot. Számítunk a folytatásra ilyen, és ehhez hasonló elemekkel – nyilatkozta a polgármester.

A dél-békési városban a projekt munkatársai a programelemek megvalósítása során 450 battonyaihoz jutottak el és javították a helyiek foglalkoztathatóságát, növelték a társadalmi részvételt az alapvető életvezetési készségek, a lelki és fizikai egészség fejlesztésével.

Forrás:http://aktivdelbekes.hu/

Battonya-1024x768