Battonya

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önt, településünk megújult honlapján!

Megtisztelő, hogy polgármesterként elsőként én üdvözölhetem ebben a Viharsarok csücskében lévő, héttornyú kisvárosban, ahol az emberek vendégszeretőek. Már Krúdy Gyula is megemlíti az Álmoskönyvében Battonyát. Szerinte battonyai embert látni: öröm, vele beszélni: nagy mulatság.

Battonya története a kőkorig visszanyúlik, azóta lakott hely, aminek bizonyítékai a régészek által feltár neolit telepek és a bronzkori temető. Első írásos említése 1340-ből származik. A feljegyzések szerint első birtokosa a szecskői Herczeg Rafael, boszniai választott püspök volt. A földbirtokosok jöttek-mentek… a település fejlődött… sakktáblaszerű szerkezetét egy német katonatisztnek köszönthetjük. A települést a Száraz-ér folyó vágja ketté, de nem megosztja, inkább összekovácsolja az itt lakókat.

Településünkön a magyar mellett szerb és román nemzetiség él együtt megértésben, szeretetben. A kultúrák találkozása építette Battonyát naggyá. A nemzetiségek gazdag és sokrétű hagyományai hozzátartoznak mindennapi életünkhöz, erősítik bennünk az egymás iránti tiszteletet. A múlt emlékei, a város látnivalói, a programok és rendezvények híven tükrözik a ránk maradt értékek megbecsülését.  Városunk szellemiségéhez hozzátartoznak a régi alapértékek, a nyitott, kezdeményező, pezsgő közösségi, társadalmi élet, amire büszkék vagyunk.

Honlapunkon, minden érdeklődő számára szeretnénk bemutatni Battonya látnivalóit, nevezetességeit, kulturális életünket. Hasznos információkat kívánunk nyújtani azoknak, akik meg kívánják látogatni városunkat, azoknak, akik szívesen kezdenének üzleti vállalkozásba településünkön.

Battonya város iránt érdeklődő, visszatérő látogatóinknak széleskörű és részletes tájékoztatást kívánunk adni a város életéről, lehetőségekről. Segítséget kívánunk adni abban, hogy jobban megismerje az itt élő emberek mindennapjait, a város történelmét, kulturális, gazdasági, turisztikai életét, a település földrajzi elhelyezkedésének köszönhető kitűnő adottságait, azokat az értékeket, amire mi battonyaiak nagyon büszkék vagyunk.

A helyi lakosok részére közérdekű információk és szolgáltatások elérhetővé tételével erősíteni szeretnénk a polgármesteri hivatal ügyfélbarát és szolgáltató jellegét, új kommunikációs csatornát nyitunk meg a lakosság számára.

A honlappal a polgárok számára egyszerűsíteni szeretnénk az információhoz jutást, könnyíteni szeretnénk az ügyintézést, továbbá törekszünk arra, hogy a jövőben is folyamatosan bővítsük a honlapon elérhető elektronikus szolgáltatásokat, és azok tartalmi körét.

Remélem felkeltettem Látogatóink érdeklődését városunk iránt, és a Molnár C. Pál Emlékházban, a festő munkáiban gyönyörködve, vagy Strandunkon pihenve, vagy Templomaink látogatása során, vagy csak egyszerűen utcáinkon barangolva személyesen is megtapasztalják Battonya város vendégszeretetét és kivételes hangulatát!

Honlapunkon eredményes és hasznos időtöltést kívánok minden kedves érdeklődőnek!

Tisztelettel:

Marjai János György
polgármester