Battonya

Nemcsak tárgyi pluszt kaphattunk

Nyilatkozta a battonyai Családsegítő Szolgálat vezetője, aki szerint fontos, hogy a résztvevők szellemileg is gazdagodhattak a Dél-Békésben megvalósított komplex humánerőforrás-fejlesztési program által. A térségi város lakói örülnének a folytatásnak. 

A közelmúltban záródott a „Kulcs egy jobb élethez” – Békés megye komplex emberi erőforrás-felzárkóztatási programja, melyet a Dél-Békési Kistérségi Többcélú Társulása és konzorciumi partnere, a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány valósított meg több mint száz szakember bevonásával. Számos dél-békési település mellett Battonya is részese lehetett a komplex programnak, melynek egyik helyszíne a Családsegítő Szolgálat volt, az intézmény vezetője, Korobán Éva azt mondja, hasznosak voltak a megvalósított programelemek, melyek által fejlődhetett a battonyaiak kompetenciája, és bővülhetett a tudástáruk.

– Bár személyes tapasztalatom, hogy a városlakók nehezen bevonhatóak, mégis a projekt keretében mintegy 450 személyt mozgattunk meg. A résztvevők szerint az étrendi tanácsadással kapcsolatos előadások, és az egészséges munkahely program bevezetést célzó műhelyfoglalkozások bizonyultak a legjobbnak, de a gyerekek táboroztatása is nagy segítség volt a családoknak. Battonyán hasonló projekteket már mi is valósítottunk meg, de örültünk ennek a lehetőségnek is, hiszen nemcsak tárgyi pluszt kaptunk, hanem szellemit is, ezt nagyon fontosnak tartom – nyilatkozta Korobán Éva.

Megtudtuk, amennyiben lesz rá mód és lehetőség, a dél-békési városban örülnének a projekt folytatásának, mely alapvetően az élet és munkakörülmények, a társas és közösségi kapcsolatok, valamint az egyéni életmód területén nyújtott segítséget az érdeklődőknek.

Forrás: http://aktivdelbekes.hu/

Battonya2-1024x768

Battonya3-1024x956