Battonya

Megyenap

Szeptember első szombatján rendezték meg a Békés Megyei Önkormányzat szervezésében immár harmadik alkalommal a Megyenapot Békéscsabán. A hagyományokhoz híven ezúttal is bemutatkoztak a megyei értéktárban szereplő értékek, volt kézműves vásár és kistermelői piac, valamint felvonultatták hagyományaikat és értékeiket a megye nemzetiségei is.

Újdonságként, a megyei értéktár mellett a települési értéktárak elemeit is megismerhették az érdeklődők. Városunk is bemutatta a Települési Értéktárba tartozó értékeit, amelyeknek felsorolása itt a város honlapján is megtalálható: http://www.battonya.hu/onkormanyzat/battonyai-ertektar/

A battonyai szerbek külön pavilonban mutatták be értékeiket és a Suferini, Szerb Néptánccsoport táncosainak színvonalas műsorát is megtekinthették az érdeklődők.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, a Békés Megyei Értéktár Bizottság elnökeként oklevéllel ismerte el a települések értékgyűjtő munkáját. Battonya város okleveleit dr. Palkó Lajosné, a Települési Értéktár Bizottság elnöke vette át.

A helyi települési értéktárba továbbra is várják az ajánlásokat, javaslatokat a marta.palko@gmail.com e-mail címen vagy a könyvtárban: 5830. Battonya, Fő u.72/a. Tel.: 06/68 456 090.

Letölthető ajánlólap: http://www.battonya.hu/onkormanyzat/battonyai-ertektar/letoltheto-ajanlolap/