Battonya

Battonyai szelektív hulladékgyűjtési tájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy társaságunk 2015. július 1-től bevezeti a „házhoz menő zsákos” szelektív hulladékgyűjtést. Ezáltal az Önök lakóövezetében a „házhoz menő zsákos” gyűjtés, valamint a gyűjtőszigetes rendszer áll rendelkezésre. A csomagolási hulladékkal megrakott saját háztartásában használatos „zsáko(ka)t” társaságunk 2015. július 1-től minden hónap 4. szerdáján külön gyűjtőjáratban reggel 6 órától szállítja el, válogatóüzemünkben történő utóválogatásra. Kérjük, hogy a fent jelzett időpontig szíveskedjenek a megtelt zsáko(ka)t kihelyezni az ingatlanuk elé. Az Önök lehetőségében áll továbbá a szelektív hulladékgyűjtő szigeten elhelyezni a csomagolási papír, műanyag, fém, és vegyes öblösüveg hulladékot. Az ezektől eltérő anyagok (pl. kommunális hulladék, lom) belehelyezése, és a gyűjtőszigetre való lerakása TILOS. Ez a cselekmény környezetszennyezés, és így súlyos szabálysértésnek minősül.

Tájékoztatjuk, hogy a „házhoz menő zsákos” szelektív gyűjtésnél az alábbi táblázat 2. oszlopában szereplő anyagfajták helyezhetők.  További információt a szelektív hulladékgyűjtésről az alábbi weboldalon találhat: www.szkht.hu/hulladekgyujtes/szelektiv-hulladekgyujtesi-rendszer

 

 

Szelektíven gyűjthető csomagolási hulladékok

Hasznosíthatatlan, szelektíven nem gyűjthető hulladékok
Papír

Újságpapír, hullámpapír, kartondoboz lapjára hajtogatva (hungarocell nélkül), szórólapok, csomagolópapír, tönkrement könyvek, prospektusok, elhasznált füzetek.

Használt papír zsebkendő, használt szalvéta, egyéb szennyezett papír (pl.: zsíros, olajos papírok, csokis papírok, jégkrémes papírok) műanyag borító, matrica, stb.

Műanyag

Üdítős- és ásványvizes flakonok (PET palack), PP+HDPE flakonok (kozmetikai, mosószeres, stb. flakonok), nylon szatyor és zacskó, többrétegű italos karton (üdítős és tejes dobozok).

Hungarocell, vajas, tejfölös, joghurtos műanyag dobozok (kimosva sem), műanyag poharak, egyéb szennyezett műanyag, stb.
Fém Üdítős, energiaitalos és alkoholos dobozok, konzervdobozok. Olajos, festékes, vegyszeres fém dobozok és egyéb fémhulladékok, stb.

A szelektív hulladékot elhelyezése előtt kérjük, úgy kezelje, hogy minél kevesebb helyet foglaljon el, emiatt kérjük, TAPOSSA LAPOSRA! A kilapított – levegőmentes formájú – italos kartondobozra, PET palackra hajtsa vissza a kupakot, mielőtt visszanyerné eredeti térfogatát! Amennyiben szolgáltatásunkkal kapcsolatban kérdése, észrevétele van, forduljon bizalommal társaságunkhoz az alábbi elérhetőségeken:   

ttkft@telepulestisztasag.hu * www.telepulestisztasag.hu

Telefonos és személyes ügyfélszolgálat (6728 Szeged, Városgazda sor 1.)

ügyfélfogadási ideje:  hétfő, kedd, szerda: 8:00-15:00

           csütörtök: 7:00-19:00

           péntek: 8:00-13:00

Telefon: 62/777-111; Fax: 62/777-112

Hulladékszállítással kapcsolatos bejelentések, észrevételek: 62/777-234

Köszönjük, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel Ön is hozzájárul a hulladékgazdálkodás fejlesztéséhez, a hulladékok okozta környezetterhelés csökkentéséhez, a környezet minőségének javításához.