Battonya

Battonyai sportolók sikere az ITF Taekwon-do Európa-bajnokságon

2017. április 20-23 között rendezték meg az ITF Taekwon-do Európa-bajnokságot Szófiában. A versenyre 29 ország 592 versenyzője adta le nevezését, ami az EB-k történetében rekord létszámnak számít. Magyarországot ezúttal mintegy 20 fős csapat képviselte, tagjai között a battonyai Barátság Sportegyesület  versenyzői: Mezei Nikolett, Juhász Ábel és Tóth Balázs, edzőjük Rádai Roland kíséretében. Az Európa-bajnokságról szüleik, egyesületük és természetesen a  város büszkeségére, mindhárom versenyző éremmel tért haza. Mezei Nikolett ifjúsági lány -65kg-os kategóriában, EB újoncként, friss fekete övesként a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Juhász Ábel és Tóth Balázs pedig csapat ifjúsági fiú speciáltechnikai törésben szerzett ezüstérmet.

Megérdemelt siker ez valamennyiük számára. Ennek a nagyszerű teljesítménynek  részesei a válogatott edzőin kívül Rádai Imre és Rádai Roland felkészítő edzők, Gombos Attila mester, a battonyai klub segítő szegedi instruktora, Rádainé Rácz Róza, a Barátság SE elnöke, aki hatalmas energiával szervezi a klub működését, valamint a battonyai önkormányzat, a támogatók, a helyi közösség, a szurkolók is.

A sportolók az EB után pár napot pihennek, de május közepén  Hatvanba utaznak, ahol részt vesznek a Nemzetek Kupáján.  A nyári edzőtábor után  pedig folyamatos készülnek a következő hatalmas megmérettetésre, mégpedig  a Dublinban megrendezett Világbajnokságra, ahol a két edző is válogatott kerettagként szerepel majd.

Forrás: Barátság S.E. Taekwon-do Hungary

A versenyzőket hazaérkezésükkor fogadták a város vezetői. Átadva az önkormányzat ajándékát, gratuláltak példamutató és nagyszerű helytállásukért, amellyel öregbítették a település hírnevét is.