Battonya

Bothúzóink sikerei

A győri Olimpiai Sport Parkban rendezték meg 2017. november 4-én és 5-én az IMWF Mas Wrestling World Cup Stage II. versenyét, ahol dél-békési bothúzók is indultak. Élükön  Deli Tamás, a magyar bothúzás egyik kiemelkedő egyénisége, aki tavaly a világbajnokságon, idén pedig az Európa Kupán is bizonyította rátermettségét. Most így foglalta össze a verseny dél-békési, battonyai érdekeltségű  történéseit és  további terveiket:

  • Nagy reményekkel indultunk erre a megmérettetésre, hiszen bizonyítani szerettük volna, hogy a befektetett munkánk meghozza gyümölcsét! A versenyre minden sportolónk kiváló formában érkezett. Csapatunk szinte álomszerű eredménnyel zárta a bothúzó világkupát.
  • A mezőhegyesi Rajos Erik, aki szintén velünk együtt edz a battonyai Colosseum Gym-ben, a juniorok között bizonyított, hiszen három győztes meccsel a dobogó legfelső fokára állhatott. 
  • Felnőtt kategóriában a battonyai bothúzók közül Varga Fanni Rebeka, aki idén megnyerte a bajnokságot és a kupasorozatot, valamint abszolút versenyt is nyert, a  -65-ös kategóriában versenyzett. Két világklasszis orosz versenyző mögött bronzérmet szerzett.
  • Az idei év nagy felfedezettje, Klemm Richárd, aki Szerbiában az Európa Kupán is diadalmaskodott, szintén harmadik helyezést ért el, két nagyon erős ellenféllel szemben.
  • A magyar bajnok, kupagyőztes Nima Alex nagy kihívással nézett szembe a Világkupán. Derekasan helytállt, azonban a sorsolás nem kedvezett számára, kemény orosz ellenfeleket kapott, így a 7. helyen végzett.
  • Számomra nagyon megterhelő volt ez a két nap, hiszen edzőként szinte mindvégig a Backstage-ben voltam és női szövetségi kapitányként, a -105-ös kategóriában pedig versenyzőként is helyt kellett állnom. Erős küzdelemben, amerikai ellenfelem legyőzésével sikerült megszereznem a Világkupa harmadik helyezését.
  • Nagyon büszke vagyok a csapatomra, akikkel együtt hálásak vagyunk népes szurkolótáborunknak, hogy ilyen messzire eljöttek és lelkesen biztattak bennünket.
  • Ebben az évben még egy nagy csata vár ránk. Moszkvában rendezik meg a Világkupa-sorozat döntőjét, amelynek utazó keretét a Magyar Szövetség a napokban jelöli ki. Bízom benne, hogy minden battonyai versenyző repülőre ülhet!